Statskassen betaler liberale Berlingskes overskud via mediestøtte  

De cirka 500 medarbejdere i Berlingske Media leverer ofte gode journalistiske resultater ved tasterne. Men når de cykler hjem i typisk København, kan de ved samme lejlighed tænke på statskassen og mediestøtte. Det er en god indtægt.
JP/Politiken har ytret ønske om at få støtten udfaset. Chefredaktør, Mads Brügger, Frihedsbrevet vil – af måske aktivistiske årsager – slet ikke vide af den. Chefredaktør på Altinget, Jakob Nielsen, har tidligere sagt, han mener, at mediestøtte skal ændres til en ordning, der fremmer nye medier.

Det er vigtigt at have med, at hovedrige JP/Politikken og Altinget taler om, hvad der skal ske. Men til nu er det blevet ved snak – de tager begge imod checken. Altinget med cirka syv mio. årligt.
Berlingske Medias stilling til støtten er lettere udefinerbar – men i 2021 var det angiveligt en økonomisk god ide i, at det frie liberale medie, som på lederplads taler om skattenedsættelser, sagde – ja tak – som så mange gange før.
Berlingske har endnu ikke indleveret det detaljerede 2021 regnskab til cvr-registeret, men skriver om det i avisen: ”Årsregnskabet for 2021 viser et overskud af driften på 72 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til 63 millioner kroner året før. På bundlinjen er overskuddet på 49 millioner kroner mod et overskud på 24 millioner kroner i 2020.”

Et opslag på listen over tilskudsmodtagere af mediestøtte for samme år viser, at Berlingske, BT og Weekendavisen i alt modtog 46 mio. Så skatteborgerne, om de kender Berlingske Media eller ej, har groft sagt leveret bundlinjen i Pilestræde. Knap 94 pct.

Berlingske vil givet få flere penge fra statskassen i de kommende år: ”I 2021 købte Berlingske Media en større ejerandel af Kulturradio Danmark på 91 procent, og efterfølgende blev radiokanalen tidligere kendt som LOUD relanceret som 24syv med ambitionen om at skabe et alternativ til DR for den unge generation.” Radioen kan ikke rokke med ørerne, medmindre statskassen træder til – og det er den kontraktligt forpligtiget til. Det fremgår af Kulturministeriets hjemmeside: ”I tilladelsesperioden får 24syv samlet set et tilskud på 260,81 mio. kr.”

Anders Krab-Johansen på billedet er koncernchef og udgiver for Berlingske Media, som ejer Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor. Han er uddannet journalist, cand.scient.pol og liberal fritænker. Som forfatter til bogen ‘Vi vinder når vi vågner’, har han opfordret til, at vi skal forvente mere af os selv og kræve mindre af andre.

LinkedIn 

 


Udgivet

i

, ,

af

Tags: