Tidligere minister Claus Hjorth venter på Anklagemyndigheden – “Tavshedstinget” fra Weekendavisen

Weekendavisen: “FE-sagen. Efterforskningen af sagen mod Claus Hjort Frederiksen er færdig, nu venter han på anklagemyndigheden og undrer sig over Folketingets passivitet.”

Det er en meget interessant historie, Hans Mortensen har skrevet i seneste udgave af Weekendavisen – Tavshedstinget

Tidligere minister Claus Hjort (V) er blandet andet citeret for: “Da jeg havde deltaget i det program, (Lippert red.) blev min partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, ringet op af justitsminister Nick Hækkerup, som bad ham lukke munden på mig. Fem dage efter blev jeg sigtet for landsforræderi. Nu har jeg set papirerne, og jeg kan se, at der ikke er nogen forudgående efterforskning. Det første dokument i sagen, som er et notat fra en jurist i PET, er fra 17. december. Altså to dage efter udsendelsen og ministerens opringning. Tre dage senere blev jeg så sigtet. Det siger mig, at det her ikke er sket på PETs eget initiativ. Det kommer oppefra – jeg ved ikke fra hvem,« siger Claus Hjort Frederiksen.” Videre: “Det er blandt andet det forløb, han mener, at Folketingets retspolitikere burde interessere sig for. Hvem besluttede, at han skulle sigtes? Hvorfor besluttede man at sigte ham på det tidspunkt, når man ikke tidligere af egen drift havde efterforsket ham, selvom han i over et år havde udtalt sig om sagen?”

Claus Hjort har sagt, at hans ry er blevet smadret. Lars Findsen, der var chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, og som også er sigtet, har nok ikke de store chancer og formentlig på ingen måde lyst til at blive ansat som embedsmand igen. At blive anholdt i Københavns Lufthavn og efterfølgende fængslet må have udløst en uendelig forundring og tillige vrede over det system, han i årtier var en del af som trofast medarbejder.

Hvem har bygget disse sager op. Det står mig klart, at regeringstoppen skal ind over, før der trykkes på knappen. Men hvad er det for kampe, der er i eks. Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor man kan “få skovlen” under chefen. Der skal trods alt lidt mere arbejde til end, at en minister siger, nu skal vi have Findsen ned med nakken. Eller? De historier vil jeg gerne læse.

Hvis de to sager falder, og det hele viser sig, at de udspringer af primært avisartikler med oplysninger om i forvejen kendte forhold, som Claus Hjort har sagt, det handler om for hans vedkommende. Så er Danmark tæt på at være en bananrepublik.
Var der en god ven, der havde sagt til mig for to år siden, at den her historie er på vej, og nu skulle vi til at tale om landsforræderiparagraffen, havde jeg spurgt, om det ikke var en ide, at vi gik en tur, fik lidt frisk luft i ansigtet.
Få ryddet op i konspirationstankerne.

Hele artiklen er bag betalingsmur, journalistik koster penge at lave, men det er særdeles anbefalelsesværdig læsning.

Tidligere bragt på LinkedIn

Om Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen

 


af

Tags: